Jak reagować w trudnych sytuacjach?

Poczucie nadmiernego obciążenia i presja czasu to częste elementy naszego życia. Mogą powodować napięcie emocjonalne i stać się źródłem długotrwałego stresu, ograniczając naszą sprawność umysłową. Często stają się także zagrożeniem dla naszego zdrowia.

Jeśli chcesz zapoznać się z najnowszą wiedzą z dziedziny stresu i lepiej panować nad swoimi reakcjami w trudnych sytuacjach – ten warsztat jest dla Ciebie.

Podczas warsztatu dowiesz się czym jest stres i czy może być twoim sprzymierzeńcem.

W trakcie ćwiczeń przyjrzysz się swoim reakcjom w sytuacji stresu i poszukasz źródeł napięcia w sferze fizjologicznej, emocjonalnej, behawioralnej i intelektualnej. Doświadczysz technik pomagających obniżyć napięcie emocjonalne i poznasz sposoby zmiany swojego myślenia i działania w sytuacji stresu.

Program warsztatu:

1. Istota stresu i jego wpływ na codzienne zachowanie i funkcjonowanie człowieka.
  2. Autodiagnoza podatności na stres.
  3. Konstruktywne i destruktywne sposoby radzenia sobie ze stresem.
  4. Określanie zasobów i obciążeń.
  5. Zarządzanie stresem, regulacja emocjonalna i aktywne metody radzenia sobie ze stresem (m.in. doświadczenie technik oddziaływania poprzez ciało takich jak techniki relaksacyjne).

Termin: 13.04.2013 r.

Czas trwania: od 9.00 do 15.00.

Zapisy: do 02.04.2013 r.

Koszt warsztatu: 200 zł

UWAGA!!! Weź znajomego – zapłać mniej!

Jeśli zgłosisz 2 osoby koszt dla każdej wyniesie jedyne 160 zł. Przy zgłoszeniu większej grupy istnieje możliwość negocjowania ceny.

Wielkość grupy od 7 do 14 osób. Decyduje kolejność zgłoszeń. (Warsztat odbędzie się, jeśli stworzy się grupa co najmniej 7 – osobowa)

Prowadzący: Dorota Duchniewicz – Człapińska jest psychologiem, tworzy i prowadzi warsztaty oraz szkolenia z zakresu psychoedukacji i rozwoju.

Zapisy przez formularz kontaktowy zamieszczony poniżej lub pod numerem telefonu: 600 315 969

Imię i nazwisko (wymagane)

Adres email (wymagane)

Treść wiadomości