Wierzymy, że każde „dziecko ma wrodzony pęd do odkrywania świata, dociekania, szukania nowych wrażeń i uczenia się, wykorzystując wszystkie zmysły (…)”. Czasami dzieje się tak, iż napotyka ono na swojej drodze rozwoju pewne trudności.

Naszą misją jest pomaganie dzieciom, młodzieży i dorosłym w pokonywaniu tych trudności. Nauczanie, terapia będzie efektywna – jak pisał L. Wygotski – wtedy, gdy obejmie strefę najbliższego rozwoju, a więc będzie ten rozwój nieco wyprzedzać. Dzieci powinny otrzymywać zadania, których rozwiązanie wymaga od nich wysiłku intelektualnego i wsparcia nauczyciela, wykraczające ponad to, co dotychczas opanowały i wiedzą.  Zgodnie z tą zasadą układmy indywidualny program dla każdego dziecka.

Jak się umówić na spotkanie indywidualne?

Należy zadzwonić na jeden z podanych nr tel. 793 980 778 lub 600 315 969, zgłaszając chęć spotkania z danym specjalistą lub po prostu omawiając problem. Termin spotkania dostosowany jest zarówno do Państwa potrzeb jak i naszych możliwości.

Można też napisać do nas wykorzystujęc do tego formularz kontaktowy (znajdujący sie w zakładce Kontakt)

Warsztaty

Warsztaty, jakie proponujemy mają z góry określony temat, program oraz termin. Można zgłaszać się telefonicznie (kontakt podany jest każdorazowo do warsztatów) oraz mailowo poprzez formularz załączony do danych warsztatów.

Zasady współpracy

We współpracy z nami obowiązuje zasada odwoływania spotkań nie później niż 24 godziny przed spotkaniem. W wyjątkowych, losowych sytuacjach istanieje możliwość przełożenia spotkania na inny termin.

Jeżeli spotkanie nie zostanie odwołane, to odpłatność za nie (mimo, iż się nie odbędzie) wynosi 100%.

Staramy się objąć wszystkich naszych klientów pomoca kompleksową. Dlatego też w razie potrzeby specjalista może zaproponować konsultacje z innym specjalistą, np. psychiatrą, psychologiem, pedagogiem, czy też logopedą.